Skip to main content

ЗКП – доказна радња увиђаја и изузимање микротрагова приликом форензичке обраде лица места

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 
ЗКП – доказна радња увиђаја и изузимање микротрагова приликом форензичке обраде лица места - Извор: Правосудна академија
Обуком су обухваћени и форензички техничари свих полицијских управа са територије Републике Србије на тему форензичке обраде лица места у складу са новоуспостављеном методологијом обављања поједних врста вештачења, која је проистекла као финални разултат Твининг пројекта под називом “Борба против организованог криминала, компонента 2“.
Ова потреба дефинисана је и у оквиру Препорука из извештаја експерата из форензичких центара у Висбадену и Минхену, а након имплементације поменутог пројекта.
Радионица је одржана 24. априла 2019.г. у хотелу „М“ у Београду а предавачи су били др Јасмина Киурски заменик Републичког јавног тужиоца, др Наташа Радосављевић-Стевановић начелник Одељења за физичко-хемијска и токсиколошка вештачења Националног центра за криминалистичку форензику, Наташа Момчиловић и Јана Антонијевић, вештаци за физичко-хемијска вештачења Националног центра за криминалистичку форензику МУП-а и Ненад Аранитовић шеф Одсека за оперативну форензику Националног центра за криминалистичку форензику МУП-а.

 

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL