Skip to main content

Виши суд обележио Европски дан цивилне правде

Датум
Аутор
јуГмедиа

 
Фотографије са Дана отворених врата, поводом Европског дана цивилне правде - Извор: јуГмедиа

Према речима председнице Вишег суда Драгане Илић Марковић, Европски дан цивилне правде обележава се на данашњи дан с циљем да се грађани упознају са радом и функционисањем правосудног система, као и могућностима за остваривање основних људских права.

 

„Европски дан цивилне правде обележава се како би се грађанима приближила правда, и да би се информисали о расположивим средствима за приступ правди. Тим поводом, Виши суд организује Дан отворених врата како би се грађани, а посебно средњошколци и студенти непосредно упознали са радом суда и судским поступцима“, рекла је Илић Марковић.

Организовањем ове манифестације, истиче, Виши суд пружа допринос реализацији начела Националне стартегије за реформу правосуђа, и тиме афирмише транспарентно и доступно судство, а све у циљу јачања поверења грађана у судове и ефикасан приступ правди.

Илић Марковић присутне је упознала са историјатом суда, са именима значајних људи из области правне теорије и праксе са подручја Пчињског округа, као и са осталим судијама Вишег суда, и резултатима рада.

„Последња награда коју је Виши суд освојио у категорији повећања укупно решених предмета у односу на исти период претходне године,  од 3.000 евра искористићемо за куповину компјутера, за још бољи рад нашег суда“, истакла је Илић Марковић.

Поред судија Вишег суда, скупу су присуствовали и представници тужилаштва и подручних судова са територије округа, као и приправници волонтери.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL