Skip to main content

Дани права југоисточне Европе – „Едукација у правосуђу, презентација Правосудне академије“

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

 
Дани права југоисточне Европе – „Едукација у правосуђу, презентација Правосудне академије“ - Извор: Правосудна академија

Током тридесетоминутног разговора са господином Гораном Милетићем, директором организације Civil Rights Defenders за Европу, Ненад Вујић директор Академије је присутне упознао са краћом историјом Правосудне академије, од тренутка оснивања Правосудног центра 2002. године, прерастања центра у Академију, и задатака који се пред Академију постављају, али и несумњивим угледом који данас ужива.

О препознатој потреби сталног јачања капацитета Академије, закључно са реконструкцијом нове зградe, чији је завршетак планиран за 2020. годину, укључујући и почетак рада дата центра Академије, као окоснице сервиса које Академија развија већ неколико година за потребе правосуђа Србије.

Дани права југоисточне Европе - директор Ненад Вујић о Правосудној академији - Извор: Јутјуб канал правосудне академије

У свом излагању, осврнуо се и на тренутно интересовање младих правника за рад у правосуђу Републике Србије, законској регулативи и условима за рад у правосуђу, наглашавајући улогу Академије, почевши од услова за полагање пријемног испита за Правосудну академију, почетну и сталну обуку, све време правећи паралелу са сличним институцијама које постоје у западноевропским земљама, пре свега чланицама ЕУ.

Истакао је и јасан став о визији Академије у смислу свакодневног осавремењавања и унапређења не само методологије, већ и програма рада Академије, увођењем нових обука.

Недвосмислено је истакао и да се унапређења не односе само на полазнике Академије, напротив, већ да се изузетно води рачуна и о квалитативним унапређењима сталне обуке, залажући се за увођење савремених начина едукације попут учења на даљину нпр. за шта је опет потребна едукација, и то од познавања рада на рачунару, познавања рада на апликацијама развијених у Правосудној академији а за потребе правосуђа Србије, развијених сервиса, претраживања база података попут база судске праксе, ХУДОК и сл.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL