Skip to main content

Интензивнија сарадња са Академијом за европско право

Датум
Локација
Београд
Аутор
Министарство правде Републике Србије

Министарка правде Маја Поповић састала се са директором Академије за европско право (ЕRА) Жан-Филипом Ражадом.

Поповић је изразила интересовање за унапређење сарадње Републике Србије и Академије за европско право.

Истакла је значај едукације српских судија, јавних тужилаца и адвоката из области права Европске уније, кроз тренинге које Академија за европско право организује у сарадњи са Правосудном академијом.

У том циљу, изразила је спремност Републике Србије да се укључи у JUSTICE Програм Европске комисије и да постане пуноправна чланица Академије за европско право, што ће отворити прилику за домаће правне стручњаке да интензивније, него у овом тренутку, похађају едукативне програме финансиране у оквиру овог Програма, а имплементиране од стране Академије за европско право у сарадњи са Правосудном академијом.

Директор Ражад изразио је задовољство због намере Републике Србије за унапређење даље сарадње и истакао спремност Академије за европско право да Србија постане њена пуноправна чланица.

Састанку су присуствовали директор Правосудне академије Ненад Вујић, помоћник министарке правде Бранислав Стојановић и заменица директора Правосудне академије Маја Прелић Симовић.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL