Skip to main content

Стандарди и пракса Европског суда за људска права у вези са предметима ратних злочина

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

У оквиру пројекта “Подршка Европске уније изградњи поверења на Западном Балкану”, у хотелу Арт у Београду одржан је семинар „Стандарди и пракса Европског суда за људска права у вези са предметима ратних злочина“.


Теме семинара биле су стандарди и судска пракса Евроспког суда у контексту предмета ратних злочина а у вези чланова 6 (Право на правично суђење) и 7 (Кажњавање само на основу закона) Европске конвенције, то јест права на правично суђење.


Циљ обуке био је размена искустава правних практичара који поступају у предметима ратних злочина. На семинару су учествовали јавни тужиоци и тужилачки помоћници, судије и судијски помоћници Одељења за ратне злочине Вишег и Апелационог суда у Београду као и адвокати који поступају у овим предметима.


Предавач је био Милош Богичевић, правни саветник у Европском суду за људска права.

Стандарди и пракса Европског суда за људска права у вези са предметима ратних злочина - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL