Skip to main content

Antikorupcijski forum - Niš, 10.04.2019.

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija
 
Na forumu prisutnima će se obratiti direktor Pravosudne akademije, Nenad Vujić, ministarka pravde u Vladi Republike Srbije, Nela Kuburović i potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović, predsednik Vrhovnog kasacionog suda i Visokog saveta sudstva, Dragomir Milojević, kao i šef Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji NJ.E. Sem Fabrici.
Pravosudna akademija je u 2018. godini prioritetno imala obavezu da odgovori na zahteve za profesionalnim usavršavanjem i obukom povodom početka primene novog Zakona o organizaciji i nadležnosti državnih organa u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i terorizma (početak primene Zakona 1. mart 2018. godine). Tim povodom, obuku je prošlo 610 sudija, policajaca, tužilaca i finansijskih forenzičara koji čine udarne grupe za borbu protiv korupcije.
U 2018. godini Pravosudna akademija je organizovala i sprovela ukupno 19 događaja iz materije suzbijanje korupcije, organizovanog kriminala, oduzimanje imovinske koristi proistekle iz krivičnog dela i finansijske istrage, što iznosi 13% od ukupnog broja održanih seminara.


O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL