Skip to main content

Intenzivnija saradnja sa Akademijom za evropsko pravo

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde Republike Srbije

Ministarka pravde Maja Popović sastala se sa direktorom Akademije za evropsko pravo (ERA) Žan-Filipom Ražadom.

Popović je izrazila interesovanje za unapređenje saradnje Republike Srbije i Akademije za evropsko pravo.

Istakla je značaj edukacije srpskih sudija, javnih tužilaca i advokata iz oblasti prava Evropske unije, kroz treninge koje Akademija za evropsko pravo organizuje u saradnji sa Pravosudnom akademijom.

U tom cilju, izrazila je spremnost Republike Srbije da se uključi u JUSTICE Program Evropske komisije i da postane punopravna članica Akademije za evropsko pravo, što će otvoriti priliku za domaće pravne stručnjake da intenzivnije, nego u ovom trenutku, pohađaju edukativne programe finansirane u okviru ovog Programa, a implementirane od strane Akademije za evropsko pravo u saradnji sa Pravosudnom akademijom.

Direktor Ražad izrazio je zadovoljstvo zbog namere Republike Srbije za unapređenje dalje saradnje i istakao spremnost Akademije za evropsko pravo da Srbija postane njena punopravna članica.

Sastanku su prisustvovali direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, pomoćnik ministarke pravde Branislav Stojanović i zamenica direktora Pravosudne akademije Maja Prelić Simović.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL