Skip to main content

Maloletni učinioci krivičnih dela i vaninstitucionalne sankcije i mere reakcije - norma i praksa

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija je 18. marta 2022. godine organizovala seminar na temu „Maloletni učinioci krivičnih dela i vaninstitucionalne sankcije i mere reakcije (norma i praksa)“. Seminar je održan u prostorijama Instituta za kriminološka i sociološka istraživanja u Beogradu.

 

Teme obrađivane na ovoj obuci bile su:

  • Vaspitni nalozi i vaninstitucionalne vaspitne mere (pojam, krimnalno-politički razlozi normiranja, vrste, svrha, obim moguće primene i dosadašnja iskustva u primeni)
  • Načelo oportuniteta krivičnog gonjenja prema maloletnim učiniocima krivičnih dela (pojam, odnos opšteg i uslovljenog oportuniteta i dosadašnja iskustva u primeni)
  • Međunarodni pravni standardi i vaninstitucionalne mere reakcije na maloletnički kriminalitet
  • Analiza slučajeva iz prakse i diskusija (po izboru tužioca ili sudije za maloletnike)

 

Predavači na ovoj obuci bili su:

  • prof. dr Milan Škulić,
  • dr Ivana Stevanović,
  • prof. dr Stanko Bejatović.

 

Seminar je otvorio direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL