Skip to main content

Novi Sad, Predstavljanje baze javnotužilačke prakse

Датум
Локација
Novi Sad
Аутор
Pravosudna akademija

 
Novi Sad, Predstavljanje baze javnotužilačke prakse - Izvor: Pravosudna akademija

U Hotelu "Centar" u Novom Sadu, 22.12.2021. održan je seminar na temu "Predstavljanje baze javnotužilačke prakse", kome su prisustvovali tužioci sa prostora novosadske apelacije.

Seminar je obuhvatio sledeće teme:

  • ujednačavanje javnotužilačke prakse – potrebe, ciljevi i uloge;
  • struktura baze javnotužilačke prakse;
  • prednosti uspostavljanja javnotužilačke prakse;
  • praktični prikaz aplikacije „JT praksa“ i otvaranje korisničkih naloga;
  • praktični rad;

U cilju promocije i budućeg razvoja baze javno tužilačke prakse, kao alata koji pruža priliku tužiocima da prate i istražuju praksu svojih kolega tužilaca, nastavlja se podrška aktivnostima na razvoju baze javno tužilačke prakse i izgradnje kapaciteta tužilaca i tužilačkog osoblja za korišćenje baze podataka.

Svrha uspostavljanja ovakve baze podataka je da se olakša proces usaglašavanja javno tužilačke prakse, kao i da se poboljša dostupnost dokumentacije tužiocima i javnosti, čime se značajno unapređuje efikasnost i transparentnost njihovog rada. Cilj obuke jeste povećanje kapaciteta tužilaca za korišćenje baze podataka javno tužilačke prakse.

Predavači na ovoj obuci su bili:

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL