Skip to main content

Obuka javnih tužilaca – Upotreba baze javnotužilačke prakse

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija je u saradnji sa Savetom Evrope 16. i 17. novembra 2023. godine u hotelu „Tami Rezidens“ organizovala dve jednodnevne obuke na temu: „Upotreba baze javnotužilačke prakse“, za glavne javne tužioce, javne tužioce i tužilačke pomoćnike sa teritorije niške apelacije.

Teme koje su se obrađivale na ovim obukama bile su:
- Predstavljanje zaključaka analize postojećih mehanizama za ujednačavanje javnotužilačke prakse;
- Prikaz aplikacije i strukture baze javnotužilačke prakse;
- Predstavljanje mehanizma za ujednačavanje javnotužilačke prakse – javnotužilačka praksa od uspostavljanja do danas.

Predavači na ovoj obuci bili su: Jasmina Stanković javni tužilac Apelacionog javnog tužilaštva u Beogradu, Mladen Merlini IKT administrator u Visokom savetu tužioca, kao i eksperti Saveta Evrope Marko Jovanović i Dragan Obrenović.

Obuka javnih tužilaca – Upotreba baze javnotužilačke prakse

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL