Skip to main content

Prekršaj ili poresko krivično delo

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 

Prekršaj ili poresko krivično delo - Izvor: Pravosudna akademija

Seminar je realizovan uz pomoć projekta „Prevencija i borba protiv korupcije“ koji je finansiran iz pretpristupnih fondova IPA 2013 programa EU za Srbiju.

Tema seminara je bila razgraničenje prekršaja i poreskih krivičnih dela.

Predavači su bili:
Prof. dr Stanko Bejatović redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, prof. dr Milan Škulić redovni profesor Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu i sudija Ustavnog suda Srbije, dr Jelena Kostić naučni saradnik Instituta za uporedno pravo, Kamenko Kozarski predsednik Prekršajnog suda u Novom Sadu, Zlatko Škripac sudija Prekršajnog apelacionog suda, odeljenje u Novom Sadu, Ivan Marković zamenik osnovnog javnog tužioca u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, Jasmina Milanović-Ganić zamenik tužioca za organizovani kriminal, Zoran Bursać sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu i Jovana Stojanović i Ljubisav Stojiljković, poreski savetnici firme Prajsvoterhauskupers (PricewatershouseCoopers).

Moderatori diskusije bili su Dejan Simić koordinator u Sektoru poreske policije i Sena Papak koordinator Sektora za kontrolu Regionalnog odeljenja Ministarstva finansija - Poreska uprava za kontrolu Novi Sad.

Seminar je održan u Privrednoj komori Srbije u Beogradu od 19-21. juna 2019. godine.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL