Skip to main content

Primena odluka Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture - okrugli sto

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija
 

Primena odluka Komiteta Ujedinjenih nacija protiv torture - okrugli sto - Izvor: Pravosudna akademija

Organizovanje ovakvog skupa je imalo za cilj iznalaženje zajedničkog odgovora države i civilnog društva na pitanje kako da se sprovođenje postupka ekstradicije u Republici Srbiji dovede u sklad sa pravnoobavezujućim međunarodnim standardima koji se odnose na apsolutnu zabranu mučenja i drugog surovog, nečovečnog ili ponižavajućeg postupanja ili kažnjavanja, a pre svega u skladu sa principom zabrane proterivanja (non-refoulement), koji predstavlja centralnu vrednost svakog postupka prinudnog udaljenja.

 Skup je otvorio direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, a potom su izlagali predtsavnici Beogradskog centra za ljudska prava: Ana Trkulja, Nikola Kovačević i Marko Štambuk.

Ispred Ministarstva pravde skup je pozdravio Vladimir Vukićević, a ispred Tima Ujedinjenih nacija za ljudska prava u Srbiji se obratila Ana Janković-Jovanović. Skupu je prisustvovao oko 16 učesnika sa prostora niške apelacije.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL