Skip to main content

Seminar na temu „Suđenje u razumnom roku“

Датум
Локација
Novi Sad
Аутор
Pravosudna akademija
 

Na seminaru su predstavljene sledeće teme: Praksa Evropskog suda za ljudska prava i domaćih sudova i primena Uputstva za unapređenje i promociju postupka zaključenja i izvršenja vansudskog poravnanja u postupcima za zaštitu prava na suđenje u razumnom roku. 

Tom prilikom je predstavljena i e-aplikacija Pravosudne akademije tj. baza sudske prakse Evropskog suda za ljudska prava na srpskom jeziku. 

Obuci su prisustvovali predsednici i sudije osnovnih i privrednih sudova i Državnog pravobranilaštva.

Predavači na ovom seminaru su bili: Milan Bajić specijalista za ujednačavanje sudske prakse MDTF-a pri Vrhovnom kasacionom sudu, konsultant Saveta Evrope, Jelica Bojanić-Kerkez sudija Vrhovnog kasacionog suda, konsultant Saveta Evrope, Olivera Pejak-Prokeš, sudija Apelacionog suda u Novom Sadu konsultant Saveta Evrope i Biljana Stepanović iz Pravosudne akademije. 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL