Skip to main content

Učešće Pravosudne akademije na godišnjem sastanku mreže pravosudnih akademija i centara Jugoistočne Evrope

Датум
Аутор
Pravosudna akademija

 
Izvor: Pravosudna akademija

Glavne teme sastanka su bile: e-učenje (predstavljanje Smernica za efektivnu implementaciju programa e–učenja na regionalnom nivou i razmena dosadašnjih praksi institucija za obuku u pravosuđu u ovoj oblasti), promovisanje medijacije (prednosti i nedostaci, odnos medijacije i prava na pristup sudu), HELP program Saveta Evrope (novine u radu) i predlaganje novih tema za sastanke i aktivnosti u narednoj kalendarskoj godini.

Jedan od opštih zaključaka sastanka bio je da bi sledeće godine više pažnje trebalo posvetiti nastavku regionalne saradnje u pogledu jačanja pristupa razvoju programa e-učenja, razvoju mekih veština korisnika programa, kao i temema o rodnoj ravnopravnosti, ekološkom pravu, suđenju na daljinu, visokotehnološkom kriminalu.

Pravosudna akademija je predstavila sve novine u pogledu razvoja i implementacije e–učenja u programe stalne i početne obuke, praćenja potreba i organizovanja obuka na aktuelne teme, kao i razvoja digitalnih kompetencija korisnika programa obuke i izrazila spremnost za dalju saradnju i razmenu iskustava i dobre prakse.

Aktivnosti Mreže u pogledu jačanja regionalne saradnje i unapređenja kvaliteta programa obuka zemalja članica, kao i naredni regionalni sastanak, planirani su za narednu kalendarsku godinu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL