Skip to main content

Uvodni sastanak povodom obeležavanja početka HELP onlajn kursa: “Međunarodna saradnja u krivičnim stvarima"

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija je u saradnji sa Savetom Evrope, dana 28. marta 2024. godine, u prostorijama kancelarija Saveta Evrope u Beogradu, organizovala uvodni sastanak za javne tužioce i javnotužilačke saradnike Vrhovnog javnog tužilaštva, Javnog tužilašva za ratne zločine, Apelacionog, Višeg, Prvog, Drugog i Trećeg javnog tužilaštva u Beogradu, povodom obeležavanja početka tutorisanog HELP onlajn kursa Saveta Evrope: „Međunarodna saradnja u krivičnim stvarima“.


Onlajn obuka se realizuje uz podršku projekata Saveta Evrope „HELP na Zapadnom Balkanu“ i „Sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma u Srbiji“ i namenjena je i javnim tužiocima i javnotužilačkim saradnicima koji su i prisustvovali uvodnom sastanku.

HELP onlajn kurs „Međunarodna saradnja u krivičnim stvarima“ istražuje osnovne principe međunarodne pravosudne saradnje, pravne okvire i pravne instrumente za međunarodnu saradnju koji se primenjuju uzimajući u obzir opšta razmatranja o ljudskim pravima, izručenje i predaju, transfer osuđenih lica, prenos postupaka, međunarodno važenje krivičnih presuda, nadzor nad osuđenim licima i privremeno i trajno oduzimanje imovine proistekle iz krivičnog dela.

Na uvodnom sastanku učesnicima kursa su se obratili:


.  Babić Janoš - šef Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu;
.  Nenad Vujić - direktor Pravosudne akademije;
.  Ana Selić - programska menadžerka Odeljenja za privredni kriminal i saradnju Saveta Evrope;
. Jasminka Peruničić Alen - projektna koordinatorka HELP na Zapadnom Balkanu; 
. Siniša Važić - sudija Apelacionog suda u Beogradu, u penziji - tutor kursa;
. Ivana Ramić - sudija Višeg suda u Beogradu - tutor kursa.

Moderator uvodnog sastanka je bio Predrag Nikolić koordinator projekta Kancelarije Saveta Evrope u Beogradu.


Cilj ovog onlajn kursa je unapređenje znanja i veština iz oblasti međunarodne saradnje u krivičnim stvarima.
Planirano trajanje kursa je od 28. marta do 31. maja 2024. godine.
Učesnicima će nakon završetka kursa biti uručen sertifikat o pohađanju, odnosno uspešno savladanom kursu, koji zajednički izdaju Pravosudna akademija i Savet Evrope.

Uvodni sastanak povodom obeležavanja početka HELP onlajn kursa: “Međunarodna saradnja u krivičnim stvarima" - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL