Skip to main content

Zakazan prijemni ispit za prijem XIII generacije korisnika početne obuke Pravosudne akademije

Датум
Локација
Beograd, Terazije 41
Аутор
Pravosudna akademija

Prijemni ispit za prijem XIII generacije korisnika početne obuke Pravosudne akademije održaće se 04. septembra 2023. godine s početkom u 10:00 sati.

Pismeni deo prijemnog ispita održaće se 4. septembra 2023. godine, s početkom u 10:00 sati

 

  • U Beogradu - za kandidate koji su se prijavili da polažu na teritoriji beogradske apelacije – Velika sala Narodne skupštine, Kralja Milana br. 14
  • U Kragujevcu - za kandidate koji su se prijavili da polažu na teritoriji kragujevačke apelacije – Pravni fakultet Univerziteta u Kragujevcu, Jovana Cvijića br. 1, u amfiteatru pravnog fakulteta
  • U Nišu - za kandidate koji su se prijavili da polažu na teritoriji niške apelacije – Pravni fakultet Univerziteta u Nišu, Trg Kralja Aleksandra br. 11, u amfiteatru
  • U Novom Sadu - za kandidate koji su se prijavili da polažu na teritoriji novosadske apelacije – Apelacioni sud u Novom Sadu, ulica Sutjeska br. 3, sala na III spratu

Ukoliko iz bilo kog razloga kandidat želi da promeni mesto polaganja pismenog dela prijemnog ispita, neophodno je da o tome obavesti Pravosudnu akademiju, u elektronskoj formi na adresu prijemni@pars.rs najkasnije do 28. avgusta 2023. godine.

Listu prijavljenih kandidata po odabranom mestu polaganja možete pogledati ovde

Podsećamo kandidate da je na pismeni deo ispita neophodno da dođu najkasnije 30 minuta pre početka održavanja samog ispita, i da sa sobom ponesu važeću ličnu kartu/ pasoš radi dokazivanja identiteta.


SVI kandidati, dužni su sa sobom da ponesu dokaz o uplati.

 Naknada za polaganje prijemnog ispita iznosi 12,000 dinara i uplaćuje se na račun Pravosudne akademije br. 840-31109845-16

 

VAŽNO - Sve liste sa šiframa kandidata, nakon polaganja pismenog dela prijemnog ispita, biće istaknute ISKLJUČIVO na sajtu Pravosudne akademije. 

UVID U TEST kandidati mogu izvršiti isključivo uz prethodnu najavu telefonom ili elektronskom poštom, u radno vreme Pravosudne akademije ( 7:30 – 15:30), i to:

  • Za Beograd - najava za uvid u test na broj telefona 011 2184 030 ili elektronskom poštom na adresu akademija@pars.rs - Uvid u test na adresi Pravosudna akademija, Terazije br. 41.
  • Za Novi Sad - najava za uvid za u test na broj telefona 021 4876 532 ili elektronskom poštom na adresu ljuba.slijepcevic@pars.rs - Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Sutjeska br.3, 21101 Novi Sad – zgrada Apelcaionog suda u Novom Sadu, V sprat – kancelarija 519
  • Za Niš - najava za uvid u test na broj telefona 018 504 040 ili elektronskom poštom na adresu jasmina.dimitrijevic@pars.rs - Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, Vožda Karađorđa br. 23, 18105 Niš – Zgrada Višeg suda u Nišu
  • Za Kragujevac – najava za uvid u test na broj telefona 069 444 3121 ili elektronskom poštom na adresu vladimir.gavrilovic@pars.rs - Uvid u test na adresi kancelarije Pravosudne akademije, ulica Slobode br. 4, 34000 Kragujevac, Nova zgrada Palata pravde, kancelarija medija centra na prvom spratu.

 

Test ličnosti održaće se 07. septembra 2023. godine, s početkom u 10:00 sati, putem elektronske pošte.

Kandidati će dobiti sva potrebna uputstva, najkasnije 24 sata pre polaganja testa ličnosti.

 

Usmeni deo prijemnog ispita – održaće se u periodu od 12. do 14. septembra 2023. godine.

Detaljnije informacije, kao i raspored polaganja po dodeljenim šiframa kandidata, biće naknadno objavljen na sajtu Pravosudne akademije, na strani Stručno usavršavanje/ Početna obuka/ Prijemni ispit.

 

Neophodno je da svi kandidati pažljivo prouče Pravilnik o polaganju prijemnog ispita, kao i Info za polaganje prijemnog ispita.

Polaganje pismenog i usmenog dela ispita snima se kamerama, a direktno se može pratiti na Jutjub kanalima Pravosudne akademije.


Svim kandidatima Pravosudna akademija Republike Srbije želi sreću na predstojećim ispitima!

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL