Skip to main content

Info službe sudova i promocija medijacije

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
       Promocija medijacije

 

Fotografija sa radionice u cilju jačanja medijacije u sudovima u Srbiji. Izvor: Pravosudna akademija

         
Programom obuke Pravosudne akademije planirano je da se održe ukupno četiri radionice, po jedna za svaku od apelacija – za Beograd, Novi Sad, Niš i Kragujevac.

Tridesetak učesnika ove radionice upoznati su sa uspešnom praksom info službe Osnovnog i Višeg suda iz Niša.

Kroz praktični rad, predstavnici info službe svakog pojedinačnog suda napravili su planove aktivnosti koji odgovaraju njihovim potrebama.

Sudovi su isplanirali svoje aktivnosti na taj način da se postigne što bolje informisanje i da se radi na promovisanju medijacije kao i na što boljoj koordinaciji sa svim zainteresovanim subjektima za medijaciju poput advokata, notara i izvršitelja.

U planu je i potpisivanje sporazuma/protokola između sudova i  javnih preduzeća  koja imaju veliki broj tipskih predmeta pred sudovima.

Predavači na ovoj radionici su bile Milica Zlatković sudija Apelacionog suda Niš i Mirjana Golubović načelnik odeljenja za posebna znanja i veštine Pravosudne akademije.

Naredna radionica za pripadnike info službi planirana je za 26. oktobar, 2018. godine u Novom Sadu.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL