Skip to main content

Luksemburg 14.05.2019 – Nenad Vujić, direktor Pravosudne akademije na Završnoj konferenciji Evropske mreže za obuku u pravosuđu

Датум
Локација
Luksemburg
Аутор
Pravosudna akademija
 
Nenad Vujić direktor Pravosudne akademije u Sudu pravde EU u Luksemburgu - Izvor: Pravosudna akademija

 

Tema ovog izuzetnog događaja je Vladavina prava u Evropskoj Uniji, perspektive, zahtevi i izazovi u evropskom pravosuđu.

Na konferenciji su sumirani edukativni projekti i programi u oblasti vladavine prava koje je EJTN (Evropska mreža za obuku u pravosuđu) sprovodio tokom 2018. i u 2019. godini, a imali su za cilj:

  • Predstavljanje i diskusiju o razvoju relevantne prakse ECHR (European Court of Human Rights) i EC (European Commission) u oblasti vladavine prava
  • Sa kojim izazovima se sudije i tužioci suočavaju u sprovođenju pravde
  • Definisanje budućih prijekata i prioriteta za obrazovnje u pravosuđu.

 

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL