Skip to main content

Odlična saradnja između Srbije i Slovenije

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde
Fotografije sa današnjeg sastanka sa Generalnim državnim tužiocem Slovenije Dragom Šketom
Izvor : Ministarstvo pravde
 

Generalni državni tužilac je istako da Slovenije podržava Srbiju na njenom putu ka EU, kao i potpisivanje posebnog sporazuma o saradnji između Srbije i „Evrodžasta“. 

Tokom svoje posete, Generalni državni tužilac potpisao je sa Republičkim javnim tužiocem Srbije Zagorkom Dolovac i Memorandum o saradnji, u cilju unapređenja zajedničke borbe protiv organizovanog kriminala, kao i razmene iskustava i prenosa znanja. On je rekao da je Slovenija takvu vrstu sporazuma izvan okvira EU potpisala samo sa Srbijom i Rusijom, što govori o kvalitetu i značaju saradnje sa tužilaštvom Srbije.

Ministarka pravde zahvalila je na svoj podršci koju Slovenija pruža Srbiji u njenom procesu evrointegracija i istakla da će saradnja između pravosudnih organa dve države potpisanim Memorandumom dodatno biti unapređena.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL