Skip to main content

Odnosi Srbije i Turske najbolji u istoriji

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde

 

Ministarka Nela Kuburović sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem 

Izvor: Ministarstvo pravde

 

Ministarka i ambasador usaglasili su se da Srbija i Turska imaju odlične odnose, da su oni trenutno i najbolji u celoj istoriji, a sve zahvaljujući zalaganju predsednika dve države.

Ambasador je istakao da Turska želi da pruži podršku Srbiji u svakoj oblasti, i pravosuđu, zdravstvu i tako dalje.

Bilgič je dodao da je jedna od takvih podrški u okviru „Tika“ projekta i rekonstrukcija i nadogradnja zgrade suda u Novom Pazaru.

Ministarka Kuburović zahvalila je na podršci koju je taj projekat pružio jačanju pravosudne infrastrukture u Srbiji i dodala da je ta zgrada, pored toga što je renovirana, dobila i novih 1.000 kvadratnih metara, što znatno poboljšava uslove rada zaposlenih.

Ona je navela da će se pored Osnovnog i Višeg suda, u toj zgradi biti smešteni i Prekršajni sud Novog Pazara i odeljenje Pravosudne akademije.

Kuburović je ukazala da je pravosudna saradnja između Srbije i Turske dobra i istakla da će tokom novembra biti organizovano i svečano otvaranje zgrade suda u Novom Pazaru.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL