Skip to main content

Pravosudna akademija na petoj Beogradskoj konferenciji pravnika (BEKOP 2020)

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija
 

Pravosudna akademija na petoj Beogradskoj konferenciji pravnika (BEKOP 2020) - Izvor: BEKOP

U okviru Panela o Pravosudnoj akademiji 18. oktobra zamenica direktora Pravosudne akademije Maja Prelić Simović održala je jednočasovno predavanje u kome je ukratko predstavila rad, nadležnosti i organizaciju Pravosudne akademije.

S obzirom na to da su učesnici Beogradske konferencije pravnika pre svega studenti i mladi pravnici predavanje u fokusu bila je tema Početne obuke na Pravosudnoj akademiji.

Zamenica direktora Prelić Simović prezentovala je ciljeve i program Početne obuke, kao i sadržaj prijemnog i završnog ispita na Početnoj obuci, približavajući na taj način učesnicima praktične aspekte obuke, kao i značajnu ulogu koju ona ima u procesu stručnog usavršavanja i pripreme polaznika za buduće vršenje pravosudnih fukncija.

Nakon predavanja učesnici su uzeli učešće u Panelu postavljajući predavaču pitanja. Učesnike je zanimalo koji je najbolji momenat za upisivanje Početne obuke, na koje sve načine Pravosudna akademija doprinosi srpkom pravosuđu i kakav je status polaznika Početne obuke.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL