Skip to main content

Radionice „Etika i integritet u pravosuđu“ - Visoki savet sudstva

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Obuka zaposlenih u Visokom savetu sudstva na temu „Etika i integritet“, u vidu dve radionice, je održana 19. i 21. juna, 2018. godine. Radionicama koje su organizovane u VSS je prisustvovalo tridesetak učesnika.

Ovu edukaciju je u skladu sa godišnjim programom rada organizovala Pravosudna akademija u saradnji sa projektom „Prevencija i borba protiv korupcije“ koji finasira Evropska unija preko programa IPA 2013.

Učesnici  radionica su  bili u prilici da  se upoznaju sa sadržinom „Etičkog kodeksa zaposlenih u državnoj upravi“ i da kroz interaktivnu diskusiju na bazi hipotetičkih situacija razmotre teme poput vrednosti zaposlenih u državnoj upravi, konflikta interesa i etičkih dilema i sl.

 

Galerija fotografija sa obuka u VSS - izvor:  Prevencija i borba protiv korupcije

Predavači na ovoj obuci su bili:

  • Mirjana Golubović načelnik odeljenja za posebna znanja i veštine Pravosudne akademije i 
  • Tamara Tomašević autor priručnika za trenere pod nazivom „Etika i integritet u javnom sektoru“ koji je izdala Agencija za borbu protiv korupcije

 Planirano je da se održe još dve radionice za zaposlene u Državnom veću tužilaca i četiti za zaposlene u sudskoj administraciji, čime bi se obukom za temu „Etika i integritet u pravosuđu“  nastavila kontinuirana edukacija kojom bi se obuhvatile sve ciljne grupe, odnosno svi relevantni subjekti u pravosuđu.

Korišćeni materijali:

Etički kodeks članova VSS

Etika i integritet državnih službenika

Kodeks ponašanja državnih služenika

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL