Skip to main content

Studijska poseta Portugalu na temu javnih nabavki

Датум
Локација
Lisabon
Аутор
Pravosudna akademija

Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED), u okviru projekta „Javne nabavke i dobro upravljanje za veću konkurentnost“, uz podršku Švedske agencije za međunarodnu saradnju i razvoj (SIDA), organizovala je studijsku posetu Portugalu na temu javnih nabavki.

Studijska poseta se realizovala u periodu od 26. do 30. septembra 2023. godine u Lisabonu. Cilj studijske posete je unapređenje znanja u vezi sa sistemom sudstva u Portugalu, zaštitom prava u ovoj oblasti i elektronskim javnim nabavkama. U okviru posete Lisabonu, organizovani su sastanci sa predstavnicima portugalskih upravnih sudova u tri instance i drugim relevantnim institucijama, što je omogućilo razmenu znanja i iskustava sa predstavnicima delegacije Republike Srbije.
Učesnici studijskog putovanja su bili predstavnici Ministarstva pravde RS, Upravnog suda RS, Pravosudne akademije RS, Kancelarije za javne nabavke, Republičke komisije za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki, Ministarstva finansija RS i Kancelarije za IT i eUpravu.
Studijska poseta Portugalu na temu javnih nabavki - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL