Skip to main content

Usvojen četvrti izveštaj o sprovođenju Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Ministarstvo pravde
Članovi Radnog tela za praćenje sprovođenja Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina
Članovi Radnog tela za praćenje sprovođenja Nacionalne strategije za procesuiranje ratnih zločina
Izvor : Ministarstvo pravde
 

Na sastanku je dogovorena dinamika daljeg rada, kao i da se naredni sastanak, na kome će biti razmatran izveštaj iz četvrtog kvartala tekuće godine, održi u januaru mesecu 2019. godine.

Sastankom je predsedavao zamenik predsednika Radnog tela direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić, a prisustvovali su tužilac za ratne zločine Snežana Stanojković, predsednik Odeljenja za ratne zločine Apelacionog suda u Beogradu Siniša Važić, konsultant u Ministarstvu pravde Branislav Stojanović, sudija Višeg suda u Beogradu Mirjana Ilić, predstavnik Jedinice za zaštitu MUP-a i načelnik Službe za otkrivanje ratnih zločina u MUP-u Srbije.

Vlada Republike Srbije usvojila je u februaru 2016. godine Nacionalnu strategiju za procesuiranje ratnih zločina za period od 2016-2020. godine, što je jedna od obaveza iz Akcionog plana za Poglavlje 23, kao jasan pokazatelj posvećenosti Republike Srbije efikasnom procesuiranju ratnih zločina.

Tagovi

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL