Skip to main content

Библиотека видео садржаја

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија
Библиотека видео садржаја - Извор: Правосудна академија
Библиотека видео садржаја - Извор: Правосудна академија

Правосудна академија је у сарадњи са УСАИД „Пројектом владавине права“ израдила туторијале и корисничко упутство за обуку запослених у судовима – кориснике АВП система. Модул за судске таксе у АВП систему пуштен је у рад у свим основним и вишим судовима у Србији.

Правосудна академија је у сарадњи са Пројектом „ЕУ за Србију – подршка Врховном касационом суду“, у склопу компоненте пројекта за обуку носилаца правосудних функција и запослених у правосуђу, развила кратке видео презентације за судске уписничаре на тему Израда и анализа извештаја о раду суда на нивоу одељења и на нивоу судије. Презентација је подељена у шест краћих снимака, како би заинтересовани могли да изаберу да ли ће прегледати целу презентацију или само поједине делове. Прва четири снимка презентују садржај извештаја о раду, њихову сврху и како се извештаји анализирају. Последња два снимка приказују како се у АВП-у израђују ови извештаји.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL