Skip to main content

Конференција - Најбоља пракса у решавању привредних спорова

Датум
Локација
Тиват
Аутор
Правосудна академија

У организацији Канцеларије програма за развој привредног права (CLDP), Министарство трговине Сједињених Држава, одржана је регионална конференција у периоду од 17. септембра до 20. септембра 2024. године у Тивту са темом: „Најбоља пракса у решавању привредних спорова“ за судије привредних судова са Западног Балкана. 

У току конференције, судије привредних судова су размениле искуства, добру и лошу праксу као и изазове у погледу ових врста предмета. На конференцији су представљени прекогранични привредни спорови, решавање привредних спорова путем медијације у САД-у, одлучивање у привредним споровима који укључују стране инвеститоре као и улога Европског суда правде у овој области. Посебно је на конференцији представљен значај судске етике. Метод рада су биле презентације и радионице.

Предавачице на конференцији су биле: 

  • судија Виргиниа Кендал, Окружни суд САД-а за северни округ Илиноиса
  • судија Ксенија Флацк-Макитан, Привредни суд у Вараждину, Хрватска
  • судија Тина Јакупац, Привредни суд у Загребу, Хрватска
  • Дина Голд, Окружни посредник, Апелациони суд САД-а за округ ДЦ

На крају конференције је одржано свечано уручивање сертификата учесницма.

Конференција - Најбоља пракса у решавању привредних спорова - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL