Skip to main content

Одржана обука Правосудне академије у сарадњи са тимовима пројеката Савета Европе и УСАИД

Датум
Локација
Крагујевац
Аутор
Правосудна академија

 
Фотографије са обуке у Крагујевцу
Извор: Правосудна академија
Предавачи на овој обуци су били: Ненад Вујић директор Правосудне академије, др Наташа Плавшић заменик Државног првобраниоца и заступник Републике Србије пред Европским судом за људска права, Биљана Николић судија Апелационог суда у Крагујевцу и председник Вишег суда у Краљеву, Дубравка Дамјановић председник Апелационог суда у Крагујевцу, Александар Стојановић из Правосудне академијеи Соња Павловић из организације УСАИД, Пројекат владавине права.

На обуци је било речи о критеријумима за оцену дужине трајања поступка и праву на правичну накнаду, унапређењу поступка закључења и извршења вансудског поравнања, анализи домаћих случајева у којима су примењени стандарди Европског суда за људска права и о е-апликацији Правосудне академије тј. о бази судске праксе Европског суда за људска права на српском језику.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL