Skip to main content

Представљање приручника „Поступање у случајевима фемицида“

Датум
Локација
Београд
Аутор
Правосудна академија

Правосудна академија и невладина организација АИРЕ центар су 26. септембра 2024. године у просторијама Вишег суда у Београду представили публикацију: „Поступање у случајевима фемицида” - Приручник за правосуђе.


Приручник је представљен учесницима из основних и виших судова и тужилаштава с подручја београдске апелације.


У оквиру догађаја на тему фемицида, родне равноправности у пракси Европског суда за људска права, те најбољих пракси у квалификацији дела, отежавајућих и олакшавајућих околности, говорили су Мирјана Лазарова Трајковска судија Врховног суда Републике Северне Македоније и бивши судија Европског суда за људска права, Снежана Петричић судија Вишег суда у Београду и Радмила Драгичевић Дичић судија Врховног суда у пензији.
 

Представљање приручника „Поступање у случајевима фемицида“ - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL