Skip to main content

Predstavljanje priručnika „Postupanje u slučajevima femicida“

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija i nevladina organizacija AIRE centar su 26. septembra 2024. godine u prostorijama Višeg suda u Beogradu predstavili publikaciju: „Postupanje u slučajevima femicida” - Priručnik za pravosuđe.


Priručnik je predstavljen učesnicima iz osnovnih i viših sudova i tužilaštava s područja beogradske apelacije.


U okviru događaja na temu femicida, rodne ravnopravnosti u praksi Evropskog suda za ljudska prava, te najboljih praksi u kvalifikaciji dela, otežavajućih i olakšavajućih okolnosti, govorili su Mirjana Lazarova Trajkovska sudija Vrhovnog suda Republike Severne Makedonije i bivši sudija Evropskog suda za ljudska prava, Snežana Petričić sudija Višeg suda u Beogradu i Radmila Dragičević Dičić sudija Vrhovnog suda u penziji.
 

Predstavljanje priručnika „Postupanje u slučajevima femicida“ - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL