Skip to main content

Пројекат за добру управу - Управни спор у вези са јавним набавкама

Датум
Локација
Крагујевац
Аутор
Правосудна академија

У понедељак 20. маја 2024. године Правосудна академија Републике Србије је, у сарадњи са Националном алијансом за локални економски развој (НАЛЕД), по трећи пут презентовала трећу тему Пројекта за унапређење јавних набавки и Пројекта за добру управу, а под називом ,,Заштита права пред Републичком комисијом за заштиту права у поступцима јавних набавки - Управни спор у вези са јавним набавкама''. Обуци је присуствовала трећа група судија и судијских помоћника Управног суда из Крагујевца и Ниша, а одржана је у судници одељења Управног суда у згради Палате правде у Крагујевцу. 

Присутне су поздравили Никола Комшић представник НАЛЕД-а и Маја Јосифов представница Правосудне академије, подсетивши их да је ова обука наставак наведеног пројекта. 

Предавачи су били: проф. др Добросав Миловановић професор на катадри за Управно право на Правном факултету Универзитета у Београду и Блаженка Стојановић консултант у областима реформе јавне управе, а као аутори Практикума за примену Закона о јавним набавкама (ЗЈН). 

Пројекат за добру управу - Управни спор у вези са јавним набавкама - Извор: Правосудна академија

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL