Skip to main content

Pravosudna akademija Srbije šampion Evrope u primeni prava EU!

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

 
Pravosudna akademija Srbije šampion Evrope u primeni prava EU! - Izvor: Pravosudna akademija

U velikom finalu u kom je učestvovalo osam timova, Srbija je jedina imala dva tima, pošto su oba tima Pravosudne akademije pobedila u svojim polufinalnim grupama.

Drugi tim, u sastavu Aleksandra Lozić, Mina Bulić i Milica Jovanović, takođe polaznice Pravosudne akademije u Beogradu, predvođene mentorkom Zoranom Delibašić sudijom Vrhovnog kasacionog suda i članicom Visokog saveta sudstva, pohvaljeni su od strane žirija za pokazano znanje, s tim da je žiri naglasio da je mala razlika između drugog, trećeg i četvrtog mesta.

Srpski timovi, iako se tek treći put takmiče, na ovom prestižnom međunarodnom takmičenju, ove godine odmerili su snage sa kolegama iz Nemačke, Francuske, Portugala, Rumunije, Bugarske, Češke i ostavili više nego dobar utisak.

Pravosudna akademija Srbije šampion Evrope u primeni prava EU!
Pravosudna akademija Srbije šampion Evrope u primeni prava EU!

Po rečima članova žirija, jedino prvo mesto nije bilo upitno, dok su u plasmanu za drugo, treće i četvrto mesto odlučivale nijanse.

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja bio je prošlogodišnji pobednik Portugal, a naredne godine, ovo prestižno takmičenje se seli u Beograd i domaćin će biti Pravosudna akademija Republike Srbije. 

Ovo takmičenje održano je u periodu od 05. do 10. decembra 2021. godine u Lisabonu.

Tema ovog takmičenja bila je poznavanje i primena prava Evropske unije i Evropske konvencije o ljudskim pravima Saveta Evrope, a nagrade su simbolično dodeljene u Ustavnom sudu Portugala na Međunarodni dan ljudskih prava – 10. decembra.

Pravosudna akademija, na čelu sa direktorom Nenadom Vujićem, još jednom čestita Gali Bogosavljević, Luki Anđelković, Jeleni Mihajlović i mentorki Gordani Pavlović, kao i Aleksandri Lozić, Mini Bulić, Milici Jovanović i mentorki Zorani Delibašić.

Kako ističe direktor Akademije „Ovo je rezultat rada svih timova iz prethodnih godina i dokaz kvaliteta programa početne obuke i polaznika početne obuke Pravosudne akademije“.

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL