Skip to main content

Regionalni ToT Saveta Evrope za Zapadni Balkan

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija i Savet Evrope su dana 12. i 13. juna 2023. godine u okviru projekta HELP za Zapadni Balkan održali dvodnevni Trening za trenere (ToT) u Beogradu.

Obuci su prisustvovale sudije, tužioci, advokati i ostali pravni stručnjaci iz regiona.

 

Na ovom treningu su učestvovali i članovi Nacionalne mreže sudija i tužioca za primenu standarda Evropskog suda za ljudska prava u Republici Srbiji.

Skup je otvorio direktor Pravosudne akademije – Nenad Vujić, nakon čega je Jasminka Peruničić Alen, Viša projektna menadžerka iz kancelarije Saveta Evrope u Beogradu predstavila projekat pod nazivom HELP za Zapadni Balkan.

O samoj HELP onlajn platformi i HELP metodologiji treninga je govorila Eva Masa, međunarodni konsultat i kreator onlajn pravnih kurseva. U uvodnom delu je sve učesnike pozdravila i Eva Pastrana, šef odseka za pravdu i ljudska prava iz Saveta Evrope, kojom prilikom ih je upoznala sa tokom i očekivanjima kursa.

Tokom treninga je o praktičnim savetima i primerima dobre prakse govorila Ivana Krstić, profesorka sa Pravnog fakulteta, Univerziteta u Beogradu, dok je prezentaciju već postojećih HELP kurseva i njihov princip rada iznela Ana Maria Telbis, zamenica šefa odseka za pravdu i ljudska prava iz Saveta Evrope. Drugog dana se učesnicima kursa obratila i Sanja Jovičić iz Agencije za Evropsku Uniju.

O aktivnostima Nacionalne mreže, možete detaljnije videti na strani sajta:

Galerija fotografija sa obuke trenera u okviru HELP programa - Regionalni ToT Saveta Evrope za Zapadni Balkan

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL