Skip to main content

Održan sastanak radne grupe za izmenu Zakona o Pravosudnoj akademiji

Датум
Локација
Beograd
Аутор
Pravosudna akademija

U Beogradu je 1. avgusta 2024. godine, održan sastanak radne grupe za izmenu Zakona o Pravosudnoj akademiji uz podršku Kancelarije Saveta Evrope u Srbiji.

Članovi radne grupe izneli su predloge pitanja koji bi trebali da budu obuhvaćeni zakonom, a direktor Pravosudne akademije Republike Srbije, Nenad Vujić je izneo i neke predloge polaznih osnova.

Predsednik radne grupe, pomoćnik ministra pravde Jovan Ćosić, upoznao je članove radne grupe sa rokovima za izradu nacrta i obavezom koja proizilazi iz Akcionog plana za poglavlje 23, da se zakon o Pravosudnoj akademiji šalje i na mišljenje Venecijanskoj komisiji.

Članovi radne grupe su se usaglasili da u razumnom roku dostave svoje predloge kako bi radna grupa već početkom septembra nastavila sa radom na konkretnim pitanjima.

Galerija fotografija sa sastanka radne grupe za izmenu Zakona o Pravosudnoj akademiji

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL