Skip to main content

Обука - Суђење у разумном року

Датум
Аутор
Правосудна академија
 
Фотографије са данашњих радионица у Суботици и Зајечару - Извор: Правосудна академија

Како би се учесницима приближила пракса Европског суда за људска права и домаћих судова у овој материји, на обуци су представљена и анализирана два домаћа случаја у којима су примењени стандарди Европског суда.

Такође, на обуци је представљено и Упутство за унапређење и промоцију поступка закључења и извршења вансудског поравнања у поступцима за заштиту права на суђење у разумном року, како би се омогућила његова несметана примена. За само два месеца примене Упутство је дало значајне резултате - поднето је 197 предлога за вансудско поравнање, од чега је 134 послато на потписивање, а 13 је закључено.

 

Учесници су имали прилике и да се упознају са Е-јурис апликацијом Правосудне академије, која садржи базу судске праксе Европског суда за људска права на српском језику, што судијама пружа значајне олакшице у свакодневном раду.

О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL