Skip to main content

Суђење у разумном року

Датум
Локација
Ниш
Аутор
Правосудна академија

 
Суђење у разумном року - Извор: Правосудна академија
Обука је одржана за председнике, судије и судијске помоћнике, основних, виших и привредних судова, као и представнике Државног прaвобранилаштва са територије нишке апелације.
Како би се учесницима приближила пракса Европског суда за људска права и домаћих судова у овој материји, на обуци су представљени примери домаћих случајева у којима су примењени стандарди Европског суда, као и појам разумног рока и појам права на суђење у разумном року као аутономног појма.
Током обуке је такође представљено и Упутство за унапређење и промоцију поступка закључења и извршења вансудског поравнања у поступцима за заштиту права на суђење у разумном року, као и критеријуми за оцену дужине трајања поступка и право на правичну накнаду.
Учесници су имали прилике и да се упознају са е-јурис апликацијом Правосудне академије, која садржи базу праксе Европског суда за људска права на српском језику, што судијама значајно олакшава свакодневни рад.
Предавачи на овој обуци су били: Ненад Вујић директор Правосудне академије, Соња Симоновић-Стојановић судија Апелационог суда у Нишу, Соња Простран из УСАИД пројекта владавине права и Биљана Степановић из Правосудне академије.



О нама

Визија

Независно, непристрaсно, професионално, ефикасно и одговорно правосуђе.

Мисија

Стварање услова за развој стучности носилаца правосудних функција кроз успостављене јасне, мерљиве и објективне критеријуме за избор и напредовање и њихову обуку и усавршавање, у складу са основним вредностима и принципима на којима се заснива правосудни систем.

Циљ

Израда и спровођење програма обуке за носиоце правосудних функција и запослених у правосуђу, ради стицања нових и унапређења стечених знања, посебних способности и вештина, као допринос јачању професионалног и одговорног правосудног система.

Контакт

Comodo SSL