Skip to main content

Niš - Interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta

Датум
Локација
Niš
Аутор
Pravosudna akademija

Pravosudna akademija je u saradnji sa misijom OEBS u Srbiji organizovala obuku „Interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta“ 20. oktobra 2023. godine u „New City“ hotelu u Nišu.

 

Na ovoj obuci prisustvovali su nosioci javnotužilačkih funkcija sa teritorije niške apelacije, kao i pripadnici MUP-a.

 

Kroz procesuiranje i dokazivanje pojedinih krivičnih dela, program obuke je posebno usmeren na ovlašćenja javnog tužioca u odnosu na policiju prema Zakoniku o krivičnom postupku, praktične primere ostvarivanja ovlašćenja javnog tužioca u odnosu na policiju po važećim normativnim rešenjima, sa posebnim osvrtom na dokaznu radnju uviđaja i unapređenje znanja javnih tužilaca iz oblasti kriminalistike.

 

Na ovoj obuci obrađene su sledeće teme:

  • Mikrotragovi na licu mesta;
  • Uloga i značaj prisustva tužioca u toku forenzičke obrade lica mesta;
  • Prezentovanje studije slučaja i metodologije rada na radionici;
  • Vršenje forenzičke obrade lica mesta (rad u frupama)

 

Predavačice na ovoj obuci bile su: Leposava Vujanović Porubović javni tužilac u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, dr. Nataša Radosavljević Stevanović načelnik odeljenja za fizičko-hemijska i toksikološka veštačenja, Nacionalni centar za kriminalističku forenziku MUP Republike Srbije, i Sanja Šćekić iz Nacionalnog centra za kriminalističku forenziku MUP Republike Srbije.

Niš - Interaktivna radionica na temu novih pristupa u izuzimanju mikrotragova prilikom forenzičke obrade lica mesta

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL