Skip to main content

Kurs o uviđaju saobraćajnih nezgoda

Датум
Локација
Novi Sad
Аутор
Pravosudna akademija

 
Kurs o uviđaju saobraćajnih nezgoda - Izvor: Pravosudna akademija
Kurs je osmišljen za tužioce, sudije, policijske službenike i druga stručna lica koja rade na poslovima uviđaja saobraćajnih nezgoda.
Teme koje su se obrađivale na ovom dvodnevnom kursu su bile: uviđaj, metode fiksiranja mesta nezgode, uviđajna dokumentacija, saobraćajna trasologija, najznačajniji tragovi saobraćajnih nezgoda, kriminalističko-tehnička obrada mesta saobraćajne nezgode, saobraćajno-tehnička veštačenja, praktični problemi vršenja uviđaja i propusti uočeni tokom vršenja uviđaja, analiza odabranih primera iz tužilačke prakse, kao i analiza pojedinih predmeta iz prakse sudova sa područja VJT-VS Niš.
Za učesnike i predavače su organizovane praktične simulacije nezgoda sa učešćem pešaka a polaznici su i izlazili iz zgrade na simulirani uviđaj.
Predavači na ovoj obuci su bili prof. dr Krsto Lipovac i prof. dr Milan Vujanić, diplomirani inženjeri saobraćaja sa Saobraćajnog fakulteta u Beogradu, doc. dr Miladin Nešić diplomirani inženjer saobraćaja sa Kriminalističko-policijske akademije u Beogradu i dr Dragan Obradović sudija Višeg suda u Valjevu.



O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL