Skip to main content

Projekat „Justitia“

Датум
Локација
Beograd, Hotel Metropol
Аутор
Pravosudna akademija

U hotelu „Metropol“ u Beogradu predstavljen je projekat Kancelarije Ujedinjenih nacija za borbu protiv droga i kriminala (UNODC) pod nazivom “Justitia“ koji će biti sprovođen do oktobra 2025. godine, a u okviru koga su predviđene sledeće aktivnosti:

- usklađivanje domaćeg krivičnog zakonodavstva sa Protokolom UN o vatrenom oružju;
- razvoj kursa obuke o istrazi i gonjenju krivičnih dela koja se odnose na vatreno oružje na osnovu globalnog UNODC Priručnika;
- podrška institucijama u primeni posebnih dokaznih radnji;
- usklađivanje sudske prakse u predmetima koji se odnose na vatreno oružje.

Promociji su prisustvovali predstavnici resornih ministarstava, pravosudnih institucija i institucija za obrazovanje u pravosuđu iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Više o Projektu možete pročitati na sledećoj adresi:
https://mptf.undp.org/project/00140411

Projekat „Justitia“ - Izvor: Pravosudna akademija

O nama

Vizija

Nezavisno, nepristrasno, profesionalno, efikasno i odgovorno pravosuđe.

Misija

Stvaranje uslova za razvoj stučnosti nosilaca pravosudnih funkcija kroz uspostavljene jasne, merljive i objektivne kriterijume za izbor i napredovanje i njihovu obuku i usavršavanje, u skladu sa osnovnim vrednostima i principima na kojima se zasniva pravosudni sistem.

Cilj

Izrada i sprovođenje programa obuke za nosioce pravosudnih funkcija i zaposlenih u pravosuđu, radi sticanja novih i unapređenja stečenih znanja, posebnih sposobnosti i veština, kao doprinos jačanju profesionalnog i odgovornog pravosudnog sistema.

Kontakt

Comodo SSL